Google komt met WhatsApp-concurrent Allo

© CIDimport

Google komt met WhatsApp-concurrent Allo

Geplaatst: 18 mei 2016 - 15:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:54

Redactie ID.nl

Google kondigt tijdens zijn jaarlijkse I/O-evenement een nieuwe berichtendienst aan, die de concurrentie aan moet gaan met WhatsApp. Deze draagt de naam Allo.

Allo is een chatapp zoals zovelen, met een belangrijk verschil: de applicatie kan zelf antwoorden geven op vragen van je chatpartner. Je hoeft ze zelf niet te typen. Vraagt een vriend of vriendin aan je of je vanavond ook op een verjaardagsfeestje komt, dan stelt Google alvast twee antwoorden voor: 'ik ben erbij' of 'sorry, ik heb het druk'. 

De functionaliteit komt niet uit de lucht vallen. Google experimenteert er al langer mee in zijn maildiensten, Gmail en Inbox. Extra knap is echter dat Allo ook zelf kan reageren op verstuurde foto's, bijvoorbeeld van een huisdier: 'leuke hond!'.

Volgens Google leert Allo je telkens beter kennen, zodat het telkens accurater antwoorden kan samenstellen. Je kunt uiteraard ook gewoon zelf berichten opstellen.

Assistent

Verder heeft Allo de Google Assistent ingebouwd en is er een privacy-vriendelijke Incognito-modus, vergelijkbaar met Chrome. Chats worden hierin extra stevig versleuteld en berichten kunnen na een tijdje automatisch worden gewist.

Allo lanceert in de zomer voor Android en iOS.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten