Google koopt makers slimme lepel 2014-09-22T14:37:22

Robot helpt je vaatwasser inruimen

Grand Theft Auto V in januari 2015 naar pc

Google koopt makers slimme lepel

Helpt Parkinson-patiënten te eten

Google koopt makers slimme lepel Bron: Lift Labs

Google heeft Lift Labs overgenomen voor een niet nader benoemd bedrag, het bedrijf achter de slimme lepel Liftware. Deze helpt Parkinson-patiënten om eten stabieler naar de mond te brengen.

Om dat mogelijk te maken, meet de lepel de trillingen van de ledematen. Vervolgens maakt de gadget zelf een tegenbeweging die 70 procent van de beving annuleert.

Omdat Liftware bestaat uit twee delen, is de lepel er af te halen en te vervangen met andere handigheidjes. Zo is er al een vork-opzetstuk verkrijgbaar en komen er in de toekomst onder meer opzetstukken voor sleutel- en make-up accessoires bij.

Moonshots

Voor Google wordt het Liftware-team nu onderdeel van Google X. Dit onderzoekinstituut werkt aan wat Google 'moonshots' noemt, projecten die de wereld moeten veranderen. Google's zelfrijdende auto, internetballonnen en Glass maken er deel van uit.

Eerder werd al bekend dat Google's gefinancierde startup Calico werkt aan medicijnen tegen kanker en Alzheimer. Daarnaast brengt de internetgigant het gezonde menselijk lichaam in kaart met project Baseline.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord