Google koopt Meebo voor $100 miljoen 2013-11-04T16:04:38

Vodafone eerlijker over internetsnelheden

Windows Update beveiligd door Microsoft

Google koopt Meebo voor $100 miljoen

Google koopt Meebo voor $100 miljoen

Google heeft de chat-dienst Meebo overgenomen. Volgens bronnen van de website Techcrunch zou hiervoor een bedrag van rond de 100 miljoen dollar neergeteld zijn.

Het Californische internet bedrijf Meebo bestaat slechts zeven jaar en had volgens cijfers van comScore van december 2011 maandelijks ongeveer 100 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijfje heeft als doel om uitegeverijen in contact te laten komen met hun doelgroep voor een verhoogd 'merkbeleving'. Dit kon o.a. door de inzet van sociale media en via de integratie van de bekende Meebo Bar op websites van Meebo's klanten. Naast de chat-functionaliteit en de mogelijkheid om content te delen, biedt Meebo ook advertentiemogelijkheden.


Meebo ingezet voor Google+?

Naar verluidt zal Google het team van Meebo gebruiken om tools te ontwikkelen voor Google+. Het Meebo Team is verheugd met de overname. Helaas geldt dat niet voor het hele team want werknemers in de verkoop- en marketingafdeling van Meebo kunnen naar een andere baan gaan zoeken. Hoe Meebo door Google precies ingezet gaat worden, is nog niet bekend.

[Via: Techcrunch]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord