Google laat gebruikers gratis bellen via Hangouts

© CIDimport

Google laat gebruikers gratis bellen via Hangouts

Geplaatst: 11 september 2014 - 09:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:43

Redactie ID.nl

Het is voortaan mogelijk voor gebruikers van Google Hangouts om gratis te bellen naar andere gebruikers via VoIP. Ook kun je via Hangouts voortaan heel goedkoop bellen naar andere gebruikers.

Google integreert daarmee de verloren gewaande dienst Google Voice, de beldienst die eigenlijk nooit goed van de grond kwam bij Google.

Gratis/goedkoop

Gebruikers kunnen via de app of via de chat-functie binnen Gmail gratis bellen naar andere gebruikers. Daarvoor is wel een wifi- of een dataverbinding nodig. Ook is het mogelijk te bellen naar 'gewone' telefoonnummers, dat gaat tussen de 1 en de 3 cent kosten.

Geen eigen nummer

De gebruiker kan als afzender niet zijn eigen telefoonnummer gebruiken. In plaats daarvan komt er bij de afzender een anoniem nummer binnen. Dat is vervelend omdat niet alle telefoneerders een anoniem nummer opnemen. In Amerika en Canada is het wel mogelijk om een eigen telefoonnummer te koppelen aan een Hangouts-account, dus mogelijk komt die functie ook ooit naar Nederland.

Tegoed

Het kost klanten 1 cent om te bellen naar vaste nummers, en 3 cent om naar een mobiel nummer te bellen. Gebruikers moeten daarvoor eerst tegoed op hun account laden.
 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten