Google Lens kan objecten herkennen 2017-05-18T10:30:37

110 miljoen euro boete voor Facebook voor delen WhatsApp-data

Philips 349X7FJEW: Curved monitor voor twee apparaten

Google Lens kan objecten herkennen

Google Lens kan objecten herkennen

Google brengt een functie naar smartphonecamera's waarmee objecten tot in groot detail herkend kunnen worden. Daarna kan er een actie gekoppeld worden, bijvoorbeeld een vertaling of routebeschrijving. En dat allemaal door het richten van je camera.

Google probeert al langer kunstmatige intelligentie in smartphones te stoppen, zodat je bepaalde taken automatisch kunt doen. Met de Lens-functie wordt dat allemaal nog wat verder uitgebreid. 

 

Fotoherkenning

Google Lens is eigenlijk een combinatie van Google's fotoherkenning-systeem, dat steeds beter en beter aan het worden is in het analyseren van beeldmateriaal, en de Google Assistant. Als je bijvoorbeeld je camera op een advertentie voor Pinkpop richt, zal Google meteen je agenda openen en het evenement toevoegen, een routebeschrijving ernaartoe weergeven of zelfs kaarten kopen. 

Op het moment dat je de camera op een voorwerp richt, begint Google met het maken van een soort tag-cloud: een verzameling woorden die beschrijven wat er op de foto te zien is, met de belangrijkste woorden het grootst en de details wat kleiner. Die techniek is nu dus ook in Google Lens gestopt, waardoor Google precies weet waar je met je camera op richt. 

Welke smartphones als eerste geschikt worden gemaakt voor Google Lens, en wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord