Google maakt anonimiteit op YouTube en Google+ weer mogelijk 2014-08-28T14:16:24

Stop ondersteuning Windows XP zorgt voor forse omzetstijging computerwinkels

Nieuw model van Tesla in 2017 op de markt

Google maakt anonimiteit op YouTube en Google+ weer mogelijk

'Echte namen-beleid' wordt afgeschaft

Google maakt anonimiteit op YouTube en Google+ weer mogelijk

Google heeft zijn echte-namen-beleid aangepast, zodat gebruikers van YouTube en Google Plus niet meer verplicht hun echte naam moeten geven. De veel bekritiseerde vereiste was bijna 3 jaar geleden ingevoerd.

Verboden

Google verbood gebruikers bij het aanmaken van een Google+-account een pseudoniem te gebruiken. Volgens het internetbedrijf zou daarmee een community ontstaan van 'echte mensen', maar er werden ook veel mensen buitengesloten die weigerden hun echte naam te gebruiken op het sociale netwerk.

Agressief

Het echte-namen-beleid werd gebruikers agressief opgedrongen, tot het punt waarop ook YouTube-accounts verplicht moesten worden gekoppeld aan een echt Google Plus-profiel. Dat stuitte veel gebruikers tegen de borst.

Excuses

Google biedt nu zijn verontschuldigingen aan voor de ontstane verwarring. Volgens de zoekgigant heeft het beleid jaren voor veel onnodig moeilijke situaties gezorgd, en het bedrijf hoopt dat Google Plus nu toegankelijker word voor nieuwe gebruikers. We helpen het ze hopen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord