Google maakt aparte web-versie Hangouts 2015-08-18T13:21:26

Wat moet je doen als Windows 10 niet meer afsluit?

Regels maken in Outlook 2013

Google maakt aparte web-versie Hangouts

Chat-app op speciale pagina te gebruiken

Google maakt aparte web-versie Hangouts

Google heeft een aparte webpagina gemaakt voor de chat-app Hangouts. Je kunt vanaf vandaag terecht op een speciale pagina om daar te chatten, waardoor je niet meer naar Gmail of Google+ hoeft.

Hangouts was altijd bruikbaar via Google+ of via Gmail als 'extra functie', maar Google wil de chatdienst graag lostrekken van andere diensten. Een speciale webpagina is daar het begin van. Je kunt Google Hangouts vinden op Hangouts.Google.com.

Ontwerpkeuze

Op de site is het chat-venster nog steeds klein in de hoek weggestopt - een rare ontwerpkeuze voor een website die draait om de chat-app. Aan het chat-venster zelf is ook niets veranderd, dat ziet er nog hetzelfde uit als in eerdere versies.

Wat wel anders is, is de algemene pagina. Daarop staat aan de linkerkant een grote lijst met al je openstaande chats, en in het midden staan knoppen om een (video-)gesprek te beginnen.

Talk-gadget

Hangouts was naast Gmail en Google+ ook al te gebruiken als Chrome-plugin. Ook is het mogelijk het chat-venster als los tabblad te openen zodat je het ergens op je scherm weg kunt zetten - dat kan via Talkgadget.Google.com.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord