Google maakt aparte web-versie Hangouts

© CIDimport

Google maakt aparte web-versie Hangouts

Geplaatst: 18 augustus 2015 - 09:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:00

Redactie ID.nl

Google heeft een aparte webpagina gemaakt voor de chat-app Hangouts. Je kunt vanaf vandaag terecht op een speciale pagina om daar te chatten, waardoor je niet meer naar Gmail of Google+ hoeft.

Hangouts was altijd bruikbaar via Google+ of via Gmail als 'extra functie', maar Google wil de chatdienst graag lostrekken van andere diensten. Een speciale webpagina is daar het begin van. Je kunt Google Hangouts vinden op Hangouts.Google.com.

Ontwerpkeuze

Op de site is het chat-venster nog steeds klein in de hoek weggestopt - een rare ontwerpkeuze voor een website die draait om de chat-app. Aan het chat-venster zelf is ook niets veranderd, dat ziet er nog hetzelfde uit als in eerdere versies.

Wat wel anders is, is de algemene pagina. Daarop staat aan de linkerkant een grote lijst met al je openstaande chats, en in het midden staan knoppen om een (video-)gesprek te beginnen.

Talk-gadget

Hangouts was naast Gmail en Google+ ook al te gebruiken als Chrome-plugin. Ook is het mogelijk het chat-venster als los tabblad te openen zodat je het ergens op je scherm weg kunt zetten - dat kan via Talkgadget.Google.com.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten