Google maakt Chrome OS beschikbaar via hdmi-stick

© CIDimport

Google maakt Chrome OS beschikbaar via hdmi-stick

Geplaatst: 1 april 2015 - 07:57

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:54

Redactie ID.nl

Google heeft een hdmi-stick gepresenteerd waar Chrome OS op draait. Door die stick in een tv te stoppen kun je van zowat ieder beeldscherm een Chromebook maken. De Chromebit, zoals het apparaatje heet, kost slechts 100 dollar.

De Chromebit heeft wat weg van de Chromecast, maar draait op een iets aangepaste versie van Chrome OS. Aan de binnenkant heeft de Chromebit een wifi- en bluetooth-adapter, een quadcore-videokaart, 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB een intern opslaggeheugen. Ook zit er een usb-poort op het apparaat.

Accurduur

Het gaat nog om een prototype dat Google hard aan het testen is, daarom kan het bedrijf nog niet zeggen wat de accuduur van het apparaat wordt. Zoals het er nu uit ziet krijgt de stick geen eigen energieaansluiting, zoals de Chromecast dat wel heeft. De Chromebit is dan ook niet bedoeld om altijd in je systeem te blijven zitten, maar om af en toe te gebruiken op tv's.

Beschikbaar

Het eerste apparaat wordt door Asus gebouwd, en moet 100 dollar kosten. Of het apparaat ook naar Nederland komt, en wat het hier dan moet kosten, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten