Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker

© CIDimport

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker

Geplaatst: 2 juni 2015 - 07:58

Aangepast: 20 september 2022 - 07:33

Redactie ID.nl

Google heeft een speciale pagina geopend waar je al je privacy- en veiligheidsopties van je account kunt bekijken. De pagina is een verzameling van de verschillende instellingen uit je Google-account, die nu in een handig overzicht bij elkaar zijn gezet.

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker

Google biedt geen nieuwe privacy-instellingen aan, maar maakt die wel een stuk overzichtelijker. Er zijn namelijk behoorlijk wat privacy-opties die je misschien wel nooit hebt geprobeerd.

Zoekgeschiedenis

Zo kun je nu in een handig (en ietwat verrassend) overzicht zien wat je allemaal hebt opgezocht op je telefoon, of juist op je computer, en wat je via stemcommando's hebt gezocht. Maar je hebt ook gelijk een lijst met de video's staan die je op YouTube hebt gekeken, waar je bijvoorbeeld kunt doorklikken naar je YouTube-account.
 

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker-15803552

© CIDimport

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker-15803554

© CIDimport

Data downloaden

Er is bovendien een handige pagina waar je kunt beslissen wat er met al je persoonlijke informatie gebeurt. Die kun je downloaden, of aan een familielid doorgeven voor het geval je niet meer bij je account kunt.

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker-15803556

© CIDimport

Advertentie-instellingen

Er is ook een pagina waar je terecht kunt voor je advertentie-instellingen. Daar kun je zien welke advertenties je geserveerd krijgt, en waar die op gebaseerd zijn.

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker-15803558

© CIDimport

Beveiligingsinstellingen

Naast privacy-opties heeft Google ook de beveiligingsinstellingen van je account bij elkaar gezet. Daar kun je instellen wat je wachtwoord is of hoe je je account verder beveiligt. Ook kun je er zien op welke apparaten je ooit bent ingelogd.

Google maakt privacy- en beveiligingsinstellingen overzichtelijker-15803560

© CIDimport

Het gaat dus niet om nieuwe instellingen of veiligheidsopties, maar Google heeft de instellingen wel op een makkelijke plek voor je gebundeld. Je kunt op de pagina komen via MyAccount.Google.com.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten