© CIDimport

Google Maps-app voor iOS 6

Geplaatst: 13 december 2012 - 11:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:05

Redactie ID.nl

Google Maps is beschikbaar voor iOS 6 en brengt daarmee de populaire kaarten-app van Google weer naar de iPhone en iPad. Apple had de Google Maps-app uit iOS 6 verwijderd en nu brengt Google zelf een nieuwe versie uit met nieuwe technieken en opties die voorheen voorbehouden waren aan Android-gebruikers.

We schreven eerder al dat Google bezig was met een nieuwe Google Maps-versie voor iOS en dat het nog goedgekeurd moest worden door Apple. Die zal dat wellicht met wat pijn in het hart hebben goedgekeurd want de nieuwe Apple Maps heeft niet bepaald een goede start gemaakt.

Vectoren

Net als de eigen maps-app van Apple biedt Google Maps op iOS ook vector-afbeeldingen waardoor het inzoomen veel mooier verloopt want de beelden en teksten schalen netjes mee en maken het nu ook mogelijk om te draaien. Google bood dit al langer maar het was aan Apple om deze data ook te gebruiken in de, tot voor kort, standaard Google Maps in vorige versies van iOS. Hierdoor kon Apple er voor zorgen dat zij zelf als eerste waren op iOS 6 met vectoren-kaarten. Ook kun je 3d-modellen van gebouwen bekijken wanneer je ver genoeg bent ingezoomd.

Google Maps-app voor iOS 6-16431430

© CIDimport

Google Maps-app voor iOS 6-16431432

© CIDimport

Navigatie in Google Maps

De Google Maps-app voor Android heeft geen ‘fly over’ 3d-satellietweergave. Voor dergelijke functionaliteit wil de app de Google Earth app raadplegen terwijl Apple’s eigen Maps-app dat ingebouwd heeft. Google Maps Transit toont openbaarvervoersinformatie net als Apple Maps hoewel beide apps nog niet overal een goede dekking hebben en soms rare adviezen geven op basis van de beperkte informatie die het in die stad over het ov heeft (zie afbeelding hiernaast). Naast ov-informatie biedt Google Maps nu ook ‘turn-by-turn’-navigatie zodat het ook als auto-navigatie kan worden ingezet. Wel op eigen risico want het bevindt zich nog in een bètafase.

Google Maps is nu in de App Store te downloaden.

[Via: Appleinsider]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten