Google Maps nu met 9292 ov-routes

© CIDimport

Google Maps nu met 9292 ov-routes

Geplaatst: 14 maart 2013 - 10:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:22

Redactie ID.nl

9292 heeft ov-informatie aan Google beschikbaar gesteld waardoor reizigers nu routes en dienstregelingen kunnen raadplegen voor heel Nederland via Google Maps.

De routes en dienstregelingen van vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer zijn vanaf vandaag te raadplegen via Google Maps. 9292 wil het openbaar vervoer aantrekkelijker maken door hun informatie te delen.

Pim van der Feltz, directeur Google Benelux is blij met deze stap van 9292: “Voor reizigers is dit een waardevolle toevoeging. Omdat alle Nederlandse dienstregelingen nu in Google Maps zijn terug te vinden, wordt het nog eenvoudiger om snel een reis te plannen. Ook voor de snel groeiende groep mensen die hiervoor de mobiele telefoon gebruikt, terwijl zij op pad is. Dit is niet alleen handig voor mensen die in Nederland wonen, maar ook voor toeristen die ons land willen verkennen en gewend zijn Google Maps te gebruiken.”

De informatie is nog niet in real-time dus storingen of een beperkte dienstregeling door het weer  worden niet verwerkt in het reisadvies. De 9292-informatie geldt zowel voor de webversie van Google Maps alsmede voor de Google Maps-apps.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten