Google Maps redesign uitrol van start

© CIDimport

Google Maps redesign uitrol van start

Geplaatst: 10 juli 2013 - 05:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:39

Redactie ID.nl

De update van Google Maps met nieuwe interface wordt nu uitgerold voor Android 4.04-gebruikers. Wie de update nog niet ziet, zal die in de komende weken mogen verwachten. De eerste reacties geven aan dat de ‘lattitude’ optie mist in de nieuwe versie.

We schreven in mei al over de aankomende redesign van Google Maps en we zien nu in de Play Store dat Google Maps op 9 juli is bijgewerkt. Maar het kan dus nog even duren voordat je de veranderingen op je scherm zult zien want de uitrol gebeurt gefaseerd.

De eerste reacties van gebruikers gaan over het gemis van de lattitude optie waarmee je o.a. kunt zien waar vrienden van jou zitten (update: Google heeft aangegeven de Lattitude dienst te staken op 9 augustus). Ook klagen gebruikers dat ze geen toegang meer hebben tot hun offline kaarten. De nieuwe versie bevat een aantal vernieuwingen zoals de herziene interface waarbij het hele scherm uit de kaart bestaat. Verder geeft het meldingen van incidenten in jouw gebied en stelt een nieuwe route voor (dynamic rerouting) en geeft het live verkeersinformatie.

Google Maps redesign uitrol van start-15082296

© CIDimport

 De interface bestaat nu uit de schermvullende kaart  Voor tablet-gebruikers is er een ‘new experiences’-functie waardoor je ook binnen gebouwen kunt navigeren. Ook kun je snel eerder ingevoerde routebeschrijvingen terugvinden en je favoriete routebeschrijvingen bewaren. Niet alle nieuwe opties zijn nog in alle landen beschikbaar.

Google Maps downloaden

Google Maps is hier te downloaden. Wie niet over Android 4.03 beschikt, wordt door Google naar deze website geleid voor meer informatie over de beschikbare Google Maps-apps. Ook iOS-gebruikers zouden een nieuwe versie mogen verwachten maar zo te zien is dat nog niet gedaan want Google Maps app in de iTunes Store is voor het laatst in maart bijgewerkt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten