Google Maps vs Apple Maps 2013-11-04T15:48:24

Beste Apple iTunes-apps 2012

YouTube video top 10 2012

Google Maps vs Apple Maps

Google Maps vs Apple Maps

Nu Google Maps weer beschikbaar is gekomen voor iOS 6 hebben Apple-gebruikers weer een alternatief op iPhone en iPad voor de slecht ontvangen Apple Maps. Volgens velen verdient de nieuwe Google Maps duidelijk de voorkeur boven Apple's eigen maps-applicatie.

Apple Maps zorgde voor nogal wat negatief nieuws door bugs die soms de gebruikers de wildernis in stuurden. Velen zullen dan ook blij zijn dat Google Maps weer beschikbaar is voor iOS 6. Binnen zeven uur na het uitkomen van de nieuwe Google Maps-app, stond het al op plaats 1 van meest populaire gratis app in de Apple App Store. Het kan natuurlijk zijn dat men het gewoon eventjes wilde testen en daarna toch weer op Apple Maps overgaat maar als we afgaan op de scores (ratings) dan lijkt de Google Maps-app in ieder geval erg in de smaak te vallen (4+ scores van de 5).

Apple vs Google

Het gaat al mis in het nieuwe pictogrammetje waarin Apple Maps je de brug afstuurt

Apple Maps Luke Skywalker Star Wars

Een van de vele andere Apple Maps-parodieën


'Apple offert zich op voor betere Google Maps-app'

Volgens sommige gebruikers heeft Apple expres de Apple Maps zo slecht gemaakt om Google uit te lokken om toch voor een iOS 6-versie te komen die geavanceerde functies biedt die Google vooralsnog niet in wilde bouwen (turn by turn spraaknavigatie bijvoorbeeld). Dat lijkt ons nogal ver gezocht want het fiasco zorgde er uiteindelijk wel voor dat Tim Cook zijn excuses aanbood en de man verantwoordelijk voor Apple Maps het veld moest ruimen.

Google Maps vs Apple Maps video-vergelijking 

In veel online recensies komt Google Maps vaak als beste uit de bus op een enkele uitzondering na. Gizmodo heeft een side by side ‘review’ online geplaatst van de Google Maps app en Apple Maps. Gizmodo is duidelijk in zijn standpunt en vindt dat de nieuwe Google Maps app de Apple Maps app verplettert. 

Wie de app nog niet heeft kan het in de Apple App Store downloaden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord