Google moet 'recht om vergeten te worden' internationaal uitbreiden

© CIDimport

Google moet 'recht om vergeten te worden' internationaal uitbreiden

Geplaatst: 27 november 2014 - 07:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:00

Redactie ID.nl

De Europese Unie wil dat Google zijn 'recht om vergeten te worden' wereldwijd beschikbaar maakt. De politici in Brussel willen dat die privacyrechten voor alle wereldburgers beschikbaar komen.

Op dit moment hebben Europeanen het 'recht om te worden vergeten' bij zoekmachines, met name Google. Dat betekent dat burgers bepaalde zoekresultaten uit het Google-overzicht kunnen laten halen. Dat werkt alleen nog bij Europese domeinen zoals Google.nl of Google.de.

.com

Europa wil echter dat dat gaat gelden voor alle domeinen van Google, inclusief het .com-domein. Gebruikers kunnen die blokkade echter makkelijk omzeilen door verder te klikken naar Google.com. De Europese Unie vindt dat geen goede waarborg voor burgers.

Lastige praktijk

Google moet het 'recht om vergeten te worden' dus uitbreiden, maar hoe dat in de praktijk moet gebeuren blijft onduidelijk. Het is namelijk juridisch erg lastig om dat te regelen, want Europese wetten zijn in Amerika niet altijd geldig. Wellicht gaat dat via het ip-adres, maar dan krijg je weer het probleem dat alle zoekresultaten voor iedereen gaan verschillen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten