Google moet urls 50.000 websites aan overheid geven

© CIDimport

Google moet urls 50.000 websites aan overheid geven

Geplaatst: 20 maart 2006 - 07:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:16

Redactie ID.nl

In het epische gevecht tussen Google en de Amerikaanse overheid heeft Google een kleine overwinning behaald. Google hoeft geen zoektermen af te geven, maar wel de adressen van 50.000 websites. De rechter oordeelde dat het belang van de privacy van Google's gebruikers belangrijker is dan de belangen van het Ministerie van Justitie.

Google moet urls 50.000 websites aan overheid geven

In het epische gevecht tussen Google en de Amerikaanse overheid heeft Google een kleine overwinning behaald. Google hoeft geen zoektermen af te geven, maar wel de adressen van 50.000 websites. De rechter oordeelde dat het belang van de privacy van Google's gebruikers belangrijker is dan de belangen van het Ministerie van Justitie. De rechter zei verder dat de verwachting van sommige gebruikers in de mate dat hun privacy wordt gewaarborgd wellicht onredelijk is. Deze verwachting is alleen wel van invloed op de manier waarop Google beoordeeld wordt, en dus ook op hoe vaak mensen gebruikmaken van de zoekmachine.

De uitspraak betekent een overwinning voor de privacy van internetgebruikers. Data van gebruikers mogen niet aan de Amerikaanse overheid worden gegeven, alleen de webadressen van sites die geïndexeerd zijn door Google.

Bron: Google Blog

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten