Google News wordt persoonlijker

© CIDimport

Google News wordt persoonlijker

Geplaatst: 21 november 2014 - 10:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:03

Redactie ID.nl

De nieuwsberichten die Google News je voorschotelt zijn binnenkort beter af te stellen op je eigen interesses. De nieuwe functie wordt vanaf heden uitgerold.

Google voegt daarvoor een nieuw tabblad toe aan News-resultaten, 'suggested for you'. Daar wordt nieuws getoond waarvan Google denkt dat je het extra interessant vindt, bijvoorbeeld op basis van je locatie. 

Interesse?

Je kunt er vervolgens voor kiezen om aan te geven dat je juist niet geïnteresseerd bent in een bepaald onderwerp. Google News houdt daar dan voortaan rekening mee en houdt die nieuwsberichten voortaan uit je persoonlijke nieuwsoverzicht.

Op news.google.com is het laatste nieuws te vinden in verschillende categorieën, waaronder wetenschap en techniek. De dienst was al dusdanig in te stellen dat alleen Nederlandse nieuwsberichten worden getoond. 

Zoeken

Google News is ook te gebruiken vanuit de gewone zoekmachine van Google. Zodra je op een trefwoord hebt gezocht, kun je onder andere bovenaan de pagina op 'Nieuws' klikken om direct het laatste nieuws te zien over dat onderwerp.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten