Google Nexus 4 niet naar Nederland en België

© CIDimport

Google Nexus 4 niet naar Nederland en België

Geplaatst: 13 november 2012 - 15:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:28

Redactie ID.nl

De Nexus 4 smartphones gaan als warme broodjes over de toonbank en was al binnen een uur uitverkocht. Helaas weet Androidworld te melden dat het populaire toestel niet naar Nederland komt.

Eerder werd al bekend dat de Nexus 10 tablet ons land zal overslaan maar de Nexus 4 smartphone werd aanvankelijk nog wel verwacht. Er werd zelfs een officiële datum genoemd waarop de smarthpone naar Nederland zou komen: 30 november. Fabrikant LG van de Nexus 4 heeft zojuist tegenover Androidworld laten weten dat de smartphone ook niet naar Nederland zal komen.


Geen Nexus 4 voor Nederland ter voorkoming leveringsproblemen

De officiële reden die LG voor deze beslissing aanvoert, is dat vanwege het grote succes het toestel maar in een select aantal landen te koop zal worden aangeboden via een retailer of een provider. Omdat het toestel zo populair blijkt te zijn, zouden er anders leveringsproblemen optreden.


Kanttekening

Androidworld zet zijn vraagtekens bij de verklaring en geeft als mogelijke reden dat het toestel teveel zal concurreren met LG’s eigen Optimus G. De Optimus G is duurder en biedt als extra voordeel 4G-ondersteuning, iets dat in Nederland nog geen meerwaarde heeft. Wellicht dat LG dus bang is zichzelf in de vingers te snijden doordat de consument daardoor eerder voor de Nexus 4 van zo’n 350 euro zal gaan i.p.v. van de duurdere Optimus G van zo’n 500 euro of meer.

LG Nederland heeft Androidworld verzekerd er alles aan gedaan te hebben om dit toestel toch naar Nederland te krijgen, maar dat er van hogerhand toch anders werd besloten.

[Via: Androidworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten