Google Nexus Q 2013-11-04T16:02:33

Kim Dotcom weer op 'vrije' voeten

Google Chrome voor iPad en iPhone

Google Nexus Q

Google Nexus Q

Google presenteerde gisteren tijdens de Google I/O in San Francisco de Google Nexus Q. Een apparaat  dat je op je tv en /of speakers aansluit en waarmee je eenvoudig toegang verkrijgt tot de cloud-diensten van Google.

De Google Nexus Q  bedien je met je Android smartphone of tablet (draaiend op Android 2.3 of hoger en met toegang tot de Google Play Store). Het apparaat heeft een sterke integratie met Google Play. Je kunt met het apparaat eenvoudig Youtube-video’s bekijken of films die je hebt gekocht in Google Play Movies. Aangezien de diensten Google Play Movies en Google Play Music nog niet in Nederland zijn gelanceerd, zal dit apparaat voor ons nog niet erg interessant zijn.

Google Nexus Q

Google Nexus Q design

Het uiterlijk van de Google Nexus Q vat meteen op door de bolvorm. Google beschrijft het zelf als een apparaat dat lijkt uit de lucht te zijn gevallen.  De onderkant is afgeplat en aan de zijkant van het apparaat zit een lichtrand die van kleur verandert bij het afspelen van verschillende content. 

Eén van de drie industrieel ontwerpers die aan het design hebben gewerkt is de Nederlandse Maaike Evers van het ontwerpbureau Mike & Maaike. Dit ontwerpbureau is recent overgenomen door Google. Het duo heeft al eerder met Google samengewerkt aan onder andere het allereerste Androidtoestel, de T-mobile G1.

Google Nexus Q: Sociale mediastreamer

Naast het afspelen van media via de cloud kun je ook bijvoorbeeld afspeellijsten bewerken en dat kun je doen met meerdere personen tegelijkertijd. Google wil de Nexus Q ook positioneren als een apparaat waar iedereen in de kamer interactie mee kan hebben zodat het luisteren van muziek en kijken van video’s een socialer tintje kan krijgen. De Google Nexus Q kan bijvoorbeeld prima dienst doen als een interactieve jukebox.

Connecties Google Nexus Q

De Nexus Q is te benaderen via wifi maar is niet verlost van draden. Aan de achterzijde zitten de connecties. Connecties aan de achterzijde: Luidsprekers, Toslink (optisch), netwerk, hdmi, usb, voeding. De Google Nexus Q heeft een ingebouwde versterker. Google zal ook een setje luidsprekers gaan verkopen die 'geoptimaliseerd' is voor de Nexus Q. De set is alleen in de VS te koop voor 399 dollar.

Google Nexus connecties

Prijs Google Nexus Q

De Google Nexus Q kost $299 en is nu te bestellen via de Google Play Store (Store Devices). Deze Store is niet toegankelijk voor het Nederlandse publiek. Of en wanneer de Google Nexus ook in Nederland komt, is nog niet bekend. Amerikanen die hem nu bestellen kunnen De Google Nexus Q  midden juli op hun deurmat verwachten. 

[Via: Androidworld]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord