Google Nexus tablet al in mei?

© CIDimport

Google Nexus tablet al in mei?

Geplaatst: 20 maart 2012 - 09:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:09

Redactie ID.nl

Tijdens de Mobile World Congress kwam de geruchtenstroom over de aankomende tablet van Google op gang. Het nieuwste gerucht is dat de Google Nexus tablet al in productie is en mogelijk al in mei uit kan komen.

De tablet wordt in het tweede kwartaal van 2012 verwacht, dat is dus op z’n vroegst al in mei, maar het zou ook tijdens het Google I/O evenement eind juni kunnen worden geïntroduceerd.

Volgens bronnen van website Fudzilla zal de Google tablet beschikken over een nVidia Tegra 3 quad-core processor, 7-inch scherm, draaien op Android 4 Ice Cream Sandwich en gemaakt worden door Asus. Het wordt in tegenstelling tot andere geruchten, niet goedkoper dan $199.


Geen concurrentie voor iPad

De Google tablet gaat niet direct de concurrentie aan met de iPad (de nieuwe zit momenteel al op 3 miljoen verkochte exemplaren) maar met de Kindle van Amazon. Van de Kindle zijn er inmiddels, in minder dan een kwartaal, ook al  4 miljoen exemplaren verkocht. De Google Nexus tablet zal in een aantal Europese steden als in de VS tegelijkertijd uitkomen, dit in tegenstelling tot de Kindle die alleen in de VS te koop is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten