Google Now werkt nu ook in het Nederlands

© CIDimport

Google Now werkt nu ook in het Nederlands

Geplaatst: 23 januari 2015 - 14:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:32

Redactie ID.nl

Google Now antwoordt nu ook in het Nederlands. De slimme spraakassistent van Google kon al Nederlandse commando's verstaan, maar 'praat' nu ook in onze taal tegen je terug.

Dat ontdekte Android Planet vandaag. Google bevestigt tegenover de website dat het de functie donderdagavond heeft ingeschakeld. 

Zoekopdrachten kunnen nu in het Nederlands ingesproken worden bij Google, die die omzet in een geschreven zoekterm. Google Now beantwoordt de vraag dus niet als spraakbericht. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld vragen naar de leeftijd van koning Willem-Alexander krijgen zij binnen een paar seconde resultaat te zien van de zoekmachine. Voor handige weetjes en feitjes is Google Now daardoor de snelste opzoekmogelijkheid. 

Ontbrekende functies

De Nederlandse taal blijkt nog niet in alle services van Google Now te worden ondersteund. Zo kwam Android Planet erachter dat het nog niet mogelijk is om een alarm in te stellen, een video op te nemen of een bericht op Twitter te plaatsen. 

Verdere ondersteuning

In de toekomst gaat Google Now nog verder ondersteund worden en is er een verbeterde Nederlandse spraakherkenning. Google werkt al aan het ondersteunen van nieuwe spraakcommando's, die op dit moment alleen nog in het Engels ondersteund worden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten