Google Now werkt nu ook in het Nederlands 2015-01-27T09:47:40

Buitenlandse tweets naar het Nederlands te vertalen

Windows 10-preview te downloaden voor iedereen

Google Now werkt nu ook in het Nederlands

Google Now werkt nu ook in het Nederlands

Google Now antwoordt nu ook in het Nederlands. De slimme spraakassistent van Google kon al Nederlandse commando's verstaan, maar 'praat' nu ook in onze taal tegen je terug.

Dat ontdekte Android Planet vandaag. Google bevestigt tegenover de website dat het de functie donderdagavond heeft ingeschakeld. 

Zoekopdrachten kunnen nu in het Nederlands ingesproken worden bij Google, die die omzet in een geschreven zoekterm. Google Now beantwoordt de vraag dus niet als spraakbericht. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld vragen naar de leeftijd van koning Willem-Alexander krijgen zij binnen een paar seconde resultaat te zien van de zoekmachine. Voor handige weetjes en feitjes is Google Now daardoor de snelste opzoekmogelijkheid. 

Ontbrekende functies

De Nederlandse taal blijkt nog niet in alle services van Google Now te worden ondersteund. Zo kwam Android Planet erachter dat het nog niet mogelijk is om een alarm in te stellen, een video op te nemen of een bericht op Twitter te plaatsen. 

Verdere ondersteuning

In de toekomst gaat Google Now nog verder ondersteund worden en is er een verbeterde Nederlandse spraakherkenning. Google werkt al aan het ondersteunen van nieuwe spraakcommando's, die op dit moment alleen nog in het Engels ondersteund worden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord