Google One Today app geeft aan goede doelen

© CIDimport

Google One Today app geeft aan goede doelen

Geplaatst: 19 april 2013 - 05:47

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:07

Redactie ID.nl

Google is in de VS een pilot gestart waarbij het de nieuwe One Today app test. Via de app wordt het eenvoudig gemaakt om $1 te doneren aan goede doelen. De naam One Today slaat op het feit dat je eenvoudig één dollar kunt schenken aan goede doelen die elke dag weer anders zijn.

De app is momenteel in een test-fase in de VS en alleen per uitnodiging beschikbaar. Amerikanen kunnen een uitnodiging vragen via Google.com/OneToday. De app is nu alleen nog voor Android-gebruikers te testen maar als de pilot succesvol is, zal het ook op voor de overige platformen uitkomen.

Elke dag wordt een aantal goede doelen in de app getoond die lid zijn van Google for Nonprofits  met een korte beschrijving waar je vervolgens een dollar aan kunt doneren. Een dollar klinkt weinig maar de drempel om te doneren is ook een stuk lager en als duizenden gebruikers doneren dan kunnen de bedragen al snel oplopen. Google geeft op deze pagina aan dat zelfs een paar dollar een groot verschil kan maken.

Google One Today app geeft aan goede doelen-16256279

© CIDimport

Sociaal aspect stimuleert om meer te geven

Om mensen nog meer te stimuleren om te doneren is er ook een sociaal aspect aan gekoppeld. Hoewel je maar 1 dollar kunt geven kun je ook social media inzetten om het bedrag dat je vrienden doneren te ‘matchen’ (evenaren). Je geeft dan het totaalbedrag aan, bijvoorbeeld 50 dollar en vraagt je vrienden te doneren (waarbij je dus 50 vrienden zover moet krijgen om te doneren) en jij hun inzet dus feitelijk verdubbeld. Mocht geen van je vrienden willen geven aan het goede doel dan toont Google het aan andere gebruikers. In het zeldzame geval dat je het bedrag haalt om dat onvoldoende mensen meedoen, zal jouw donatie van 50 dollar sowieso naar het goede doel gaan. Er zit een limiet aan het totaalbedrag dat afhankelijk is van hoeveel je in het verleden hebt gegeven. Dit voorkomt dat wanbetalers claimen een miljoen te ‘matchen’ en het vervolgens niet betalen.

Goede doelen die bij jou passen

Wanneer we op de pagina kijken waarop non-profit bedrijven zich kunnen aanmelden om in de app te worden getoond (gratis) dan lezen we dat Google de gebruiker die goede doelen toont die het beste bij hun interessegebied passen. Google zegt zelf dat ze dit doen op basis van goede doelen waar je al aan hebt gegeven via de app. Maar wij zouden ons ook kunnen voorstellen dat Google kijkt naar je interesses via YouTube, Google zoekmachine, Google+ e.d.

Betalingen via Google Wallet of acceptgiro

Je kunt zelf aangeven hoe vaak je een notificatie krijgt over een goed doel. Wanneer je op de ‘geef’ knop drukt dan maak je de belofte om te doneren. Er wordt dan niet direct geld via je Google Wallet (creditcard) afgeboekt. Periodiek krijg je het verzoek om een openstaand saldo te betalen (Google werkt met deadlines) maar je kunt ook zelf bepalen wanneer je betaalt. Je kunt ook vragen om een acceptgiro via e-mail die je via het web betaalt. Wie niet betaalt, zal sommige functies in de app niet meer kunnen gebruiken. Het hele bedrag gaat naar het goede doel op 1,9% na die betaalt wordt voor de credit card-transactie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten