Google-ontwikkelaar vervloekt Google +

© CIDimport

Google-ontwikkelaar vervloekt Google +

Geplaatst: 13 oktober 2011 - 09:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:16

Redactie ID.nl

Een ontwikkelaar die heeft meegewerkt aan Google + geeft op datzelfde netwerk zijn ongezouten kritiek op de weg die Google met de dienst is ingeslagen. Hij gaat zelfs zover het een ‘zielig nakomertje’ te noemen.

Google + bevindt zich in zwaar weer. In eerste instantie nam de sociale netwerksite van Google een vlucht maar recente berichten geven aan dat Google + de gebruikers niet aan zich weet te binden en het aantal actieve gebruikers schrikbarend snel daalt.

Steve Yegge, de ontwikkelaar, liet in een post op Google + zijn ongenoegen weten maar zette dit per ongeluk openbaar in plaats dat het alleen door collega’s te lezen was. De post heeft hij toch laten staan en Google zelf doet daar niet moeilijk over en heeft toestemming gegeven het te laten staan.

Yegge zegt een baan aangeboden te hebben gekregen van Facebook maar dat Google zijn thuis is. Hij laakt het vermogen van Google om een goed service platform neer te zetten. Hij vindt dat zijn voormalig werkgever (Amazon) dat veel beter begreep.

Yegge werkt al 6 jaar bij Google en stelt dat  zijn werkgever er onterecht vanuit gaat dat het succes van Facebook is gebaseerd op een goed product. Het is onmogelijk om een perfect product voor iedereen te maken en aangezien Facebook anderen laat ontwikkelen voor hun platform gaat dat vele malen makkelijker dan wanneer een bedrijf dat in zijn eentje probeert te doen zoals Google.    

[Via: Techeye]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten