Google opent fysieke winkel in New York

© CIDimport

Google opent fysieke winkel in New York

Geplaatst: 21 mei 2021 - 05:51

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:22

Redactie ID.nl

Winkels van Apple maken al jarenlang deel uit van het straatbeeld. Worden daar weldra winkels van Google tegenover gezet? Dat zou zomaar kunnen, nu Google in New York zijn eerste fysieke winkel opent. De Google Store.

Achter de Google Store zit hetzelfde idee als de Apple Stores. Klanten kunnen er de nieuwste Google-producten bekijken en uitproberen, alvorens ze aan te schaffen. Het betreft onder meer de Pixel-smartphones en de Nest-producten, waaronder inmiddels allerlei gadgets vallen. Denk aan een slimme thermostaat, draadloze speaker en de Nest Hub-assistent. Door de overname van Fitbit vind je nu ook fitness-wearables in het assortiment en Google verkoopt daarnaast ook nog Chromecasts.

Ook voor reparatie

Die verscheidenheid aan producten leent zich goed voor een winkel waar mensen gewoon naar binnen kunnen lopen, ook om meer over de mogelijkheden te horen. Daarnaast maakt een reparatieservice er onderdeel van uit. Consumenten kunnen er terecht voor schade aan hun apparaten zoals een gebarsten scherm, als ook hulp bij de installatie. Google wil ook workshops organiseren. 

Bedoeling is dat de Google Store aankomende zomer opengaat voor publiek. In eerste instantie gepaard met coronamaatregelen, zo stelt Google dat o.a. een mondkapje en voldoende afstand tot elkaar houden verplicht is. Maar hopelijk duurt dat niet heel lang meer. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten