Google past doodle aan voor Dag van de Aarde

© CIDimport

Google past doodle aan voor Dag van de Aarde

Geplaatst: 22 april 2014 - 05:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:44

Redactie ID.nl

Google heeft zijn 'doodle' aangepast aan de href="http://fijnedagvan.nl/info/?id=1150" target="_blank">Dag van de Aarde</a>. De afbeelding op de homepage van de zoekmachine laat nu diverse geanimeerde logo's zien van dieren.

In de tekening zijn een stel aapjes, een kolibri, een vis, en een kwal te zien. Als je op de doodle klikt, verandert de afbeelding.

Fijne Dag van de Aarde!

Zodra de gebruiker over de tekst heen gaat met zijn muis, komt er in het Engels te staan dat "de kolibri je een fijne Dag van de Aarde wenst". De afbeelding is vervolgens te delen via Facebook, Twitter of Google Plus.

Zuinig op de aarde

Als je klikt op de doodle, krijg je de zoekresultaten voor bijvoorbeeld de kolibri of de kwal. Met de doodle wil Google mensen bewust maken van het fragiele ecosysteem van de aarde, en hoe we er zuinig op moeten zijn en het moeten beschermen. Dat is tevens de gedachte achter de Dag van de Aarde.

Speciale gelegenheid

Google past regelmatig zijn doodle aan voor speciale gelegenheden of themadagen. Dat gebeurde ook op bijvoorbeeld Valentijnsdag of tijdens de Olympische Spelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten