Google Play Music krijgt 'familie-abonnement' om met 6 mensen te gebruiken

© CIDimport

Google Play Music krijgt 'familie-abonnement' om met 6 mensen te gebruiken

Geplaatst: 10 december 2015 - 07:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:05

Redactie ID.nl

Google Play Music krijgt een 'familieabonnement', waarmee je voor 15 euro per maand met 6 personen gebruik kan maken voor de dienst. De dienst is aanvankelijk alleen in landen als Frankrijk en Duitsland beschikbaar, maar moet uiteindelijk ook naar Nederland komen.

Het 'familieabonnement' lijkt op wat Apple Music ook aanbiedt. Je kunt dan met 6 verschillende personen luisteren naar muziek via Google Play Music. De app heeft dan één hoofdbeheerder die het abonnement betaalt. Die beheerder is ook de enige die gebruikers kan toevoegen aan de groep, of ze eruit kan verwijderen.

Voorlopig is het gezinsabonnement alleen beschikbaar in Amerika, Engeland, Australië, Frankrijk en Duitsland - al kun je daar ook gebruik van maken via een VPN.

Geen echte familie

De term 'familieabonnement' wordt nogal losjes gebruikt, want Google controleert niet of je echt wel familie van elkaar bent. Je kunt het abonnement ook met 5 vrienden afsluiten.

Met een abonnement op Play Music kun je naar zo'n 35 miljoen nummers luisteren - ongeveer hetzelfde aantal als bij Spotify. De muziek is beschikbaar via de Android- en iOS-apps, en via het internet.

YouTube Red

Het interessantste is echter vooral dat je met het abonnement ook toegang krijgt tot

, het premium gedeelte van YouTube waarmee je video's offline kunt bekijken en speciale kanalen kunt zien. Voorlopig is YouTube Red alleen in Amerika te gebruiken, maar binnenkort kunnen ook Nederlanders gebruik maken van de dienst. Zelfs zonder YouTube Red is het familieabonnement op Play Music echter nog goedkoper dan 6 reguliere abonnementen.

Lees hier wat er allemaal nieuw is in YouTube Red.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten