Google Play Protect moet Android-malware stoppen 2017-07-20T09:36:54

Foto’s hernoemen met XnView MP

Winactie: Hoe veelzijdig is HEOS by Denon

Google Play Protect moet Android-malware stoppen

Google Play Protect moet Android-malware stoppen

Malware mag dan vooral een groot probleem zijn op Windows-pc's, ook Android is de laatste jaren het doelwit geworden van malwaremakers. Google doet er al veel aan om malafide apps uit Google Play te weren, en met Play Protect doet het bedrijf er een schepje bovenop.

Google Play Protect is op de achtergrond van je Android-smartphone actief en scant je apparaat voortdurend op mogelijke beveiligingsproblemen. Het is dus geen app die je downloadt en die af en toe een scan uitvoert, maar een continue bescherming. 

 

Kennis

Voor die bescherming wordt de kennis en de database van Google gebruikt. Nu al worden alle apps die in Google Play verschijnen aan een test onderworpen, maar met Play Protect kan dat sneller en grondiger gebeuren. App-ontwikkelaars die de regels aan hun laars lappen, worden geblokkeerd. Niet alleen nieuwe apps worden getest, ook apps die al in Google Play staan kunnen om de zoveel tijd een bezoekje van Play Protect verwachten. 

Google Play Protect wordt op dit moment uitgerold naar Android-gebruikers. Elke smartphone die Mobile Services 11 en nieuwer draait, is automatisch beschermd. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord