Google Play Store krijgt malwarescanner 2013-11-04T15:54:58

Apple betaalt voor 'stelen' stationsklok

Windows 8 prijs bekend

Google Play Store krijgt malwarescanner

Google Play Store krijgt malwarescanner

Google wil Android gebruikers beter beschermen tegen schadelijke apps.

Google wil Android gebruikers beter beschermen tegen schadelijke apps. De Google Play Store, die standaard op Android toestellen is geïnstalleerd, zal nieuwe apps op malware scannen en al geïnstalleerde apps controleren voor schadelijk gedrag. Dat meldt het techblog Android Police.

De net uitgebrachte update (versie 3.9.16) voor de Google Play Store app, waarmee er nieuwe apps voor Android direct op een toestel gedownload kan worden, gaat nu ook scannen op schadelijke apps. Android Police ontleedde de update en merkte een aantal nieuwe functies op die de Android toestellen beter moeten beschermen.

Geïnstalleerde apps controleren

Android Police ontdekte een stukje tekst in de update waarin door Google toestemming wordt gevraagd aan de gebruiker om alle geïnstalleerde apps te controleren op schadelijk gedrag. Hierdoor zouden apps van alternatieve app-winkels ook gecontroleerd kunnen worden. Veel Android-malware komt van alternatieve app-winkels.

Daarnaast zal de Google Play-app nieuwe apps controleren voor de installatie en een waarschuwing geven wanneer deze schadelijk lijkt te zijn. Gebruikers lijken de mogelijkheid te krijgen om toch de app te installeren, maar mogelijk worden sommige malware-apps definitief geblokkeerd. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord