Google Plus op de schop met nieuw design

© CIDimport

Google Plus op de schop met nieuw design

Geplaatst: 18 november 2015 - 07:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:14

Redactie ID.nl

Hoewel Google Plus nooit de Facebook-killer is geworden die Google ooit hoopte, is het sociale netwerk nog altijd niet opgegeven. Dat blijkt vandaag maar weer eens: Google Plus krijgt een flinke make-over.

De metamorfose is niet alleen aan de oppervlakte, hoewel de nieuwe look de dienst wel een frissere uitstraling geeft. Het netwerk sluit nu beter aan bij de recente Android-versies en andere diensten van Google, dankzij Material Design.

De nieuwe Google Plus focust zich vooral op Collecties en Communities. Overige functies nemen een stapje terug, waardoor het sociale netwerk met name op mobiele apparaten sneller kan laden.

Foto's en discussies

Collecties wordt vooral gebruikt voor het delen van foto's, terwijl Communities draait om discussies rond een bepaald thema. Volgens Google werden deze twee functies het meeste gebruikt in Google Plus, en daarom hebben ze nu een prominentere plek gekregen.

Google rolt de dienst langzaam maar zeker uit. Eerst voor de desktopversie, daarna naar Android en iOS.

Het kan daardoor zijn dat je het nieuwe design nog niet direct kunt uitproberen. Uiteindelijk moet de nieuwe Google Plus echter de standaard worden voor iedere gebruiker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten