Google presenteert gezondheidsplatform Fit

© CIDimport

Google presenteert gezondheidsplatform Fit

Geplaatst: 29 oktober 2014 - 06:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:18

Redactie ID.nl

Google komt met een eigen fitnessdienst, vergelijkbaar met Apples Healthkit. 'Fit', zoals het pakket heet, staat inmiddels in de Play Store, en houdt de sportprestaties van de gebruiker bij. Zo kan de app via de smartphone of via wearables naar je gezondheid kijken.

De app is gratis te downloaden, en wordt vanaf Android Lollipop ook standaard meegeleverd in het besturingssysteem. Android Wear wordt al standaard ondersteund.

Koppelen

Google Fit is een app waaraan ontwikkelaars hun eigen apps kunnen koppelen. Zo kunnen ontwikkelaars van bijvoorbeeld stappentellers zorgen dat de resultaten van je avondwandeling in Fit verschijnen. Samen met de data van andere apps kan dat waardevolle informatie opleveren over je dagelijkse gezondheid.

Calorieën verbranden

Gebruikers kunnen vervolgens doelen instellen die zij per dag willen halen, bijvoorbeeld een X-aantal calorieën verbranden of een bepaald aantal stappen zetten. Die kunnen ze vervolgens via de app via hun smartphone, tablet of wearable opvragen.

Gezondheidsapps zijn steeds belangrijker voor grote fabrikanten. Apple zette in iOS 8 ook al stevig in op gezondheid met Healthkit, wat in essentie precies hetzelfde doet als Fit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten