Google presenteert handschriftapp

© CIDimport

Google presenteert handschriftapp

Geplaatst: 17 april 2015 - 10:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:46

Redactie ID.nl

In de Google Play Store staat vanaf deze week een handschriftapp van Google. De app is te gebruiken via je telefoon of tablet.

Soms kom je gewoon niet bij die ene letter. Staan er ineens hele andere woorden dan je bedoelt en moet je het allemaal weer overnieuw typen. Daar is nu een oplossing voor gevonden. De app zorgt ervoor dat je voortaan gewoon kan schrijven. Niet moeilijk meer doen met het typen.

Liever schrijven

De handschriftapp stond al lange tijd op het verlanglijstje van gebruikers. Vooral ouderen die gebruik maakten van een tablet hadden moeite met typen. Ze schreven liever de woorden op. Je maakt in dit geval niet gebruik van een speciaal pennetje maar gewoon van je eigen vingers.

Google presenteert handschriftapp-15810596

© CIDimport

        

Google presenteert handschriftapp-15810597

© CIDimport

82 talen

Het besturingsysteem beschikt over 82 talen, waaronder het Nederlands en het Engels. Zelfs moeilijke talen als het Mandarijn zitten erbij. Het is binnen de app echter ook nog steeds mogelijk om gewoon te typen. Dit moet ervoor zorgen dat de gebruikers iets sneller vinden als ze ernaar op zoek zijn.

Google presenteert handschriftapp-15810599

© CIDimport

            

Google presenteert handschriftapp-15810600

© CIDimport

Ook voor mensen die moeilijk schrijven

Zelfs als je moeilijk schrijft, is de app zeer goed te gebruiken. Je kan de letters aan elkaar schrijven, maar je kan er ook voor kiezen om een voor een letters te schrijven. Zo krijg je het woord dat je wil vanzelf.

Android 4.0.3

Bij Google praat men volgens geruchten nu met makers van bekende apps om dit ook toe te passen. Google Handwriting is pas te gebruiken met een software vanaf Android 4.0.3 en is hier te downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten