Google Project Glass test augmented reality-bril

© CIDimport

Google Project Glass test augmented reality-bril

Geplaatst: 5 april 2012 - 06:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:02

Redactie ID.nl

Google begint met het testen van hun augmented reality(AR)-bril, in het openbaar. Het Google Project Glass is een project om computertechnologie te integreren in een bril. Bedacht in het ‘geheime’ Google X-laboratorium.

Het glas van de Google AR-bril kan informatie tonen en de drager kan de bril besturen met stemcommando’s. De bril bevat ook een ingebouwde camera om video en foto’s te schieten. De bril draait op Android en stond op internet ook bekend als de Terminator-bril.

Google Project Glass video:

Een demonstratievideo van de augmented reality bril

Google Project Glass test augmented reality-bril-16254347

© CIDimport

Project Lens de volgende stap?

De eerste versies van de bril zagen er niet erg hip uit en waren nogal groot. De bril die Google gisteren toonde ziet er al een stuk beter uit. Voor brildragers zal er ook een versie komen die over je bestaande bril gedragen kan worden. Voor degene die liever helemaal geen bril draagt, komen er mogelijk ook contactlenzen. Een werknemer van Google die ook professor is aan de universiteit van Washington is al bezig om elektronica in lenzen te verwerken en laat dus zien dat het technisch al mogelijk is.

Prijs Google Augmented Reality bril

Volgens betrouwbare bronnen zou de bril eind dit jaar beschikbaar komen en de prijs zou op het niveau moeten liggen van een smartphone ($250-$600).

[Via: The New York Times]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten