'Google Reader opgeheven vanwege privacy'

© CIDimport

'Google Reader opgeheven vanwege privacy'

Geplaatst: 25 maart 2013 - 08:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:18

Redactie ID.nl

Google gaf aan dat het stopte met Google Reader omdat het aantal gebruikers terugliep en ze zich meer willen focussen op de hoofd producten en diensten. Maar een bron van AllThingsDigital claimt dat het opheffen te maken heeft met de hoge kosten van privacy-bewaking voor de dienst.

Nadat Google bekendmaakte dat het in juli stopt met Google Reader, ontstond er veel verontwaardiging online. Veel gebruikers wachtten juli ook niet af en stapten meteen over op Google-Reader alternatieven zoals Feedly. De petitie om Google Reader te behouden heeft momenteel bij 144.000 handtekeningen opgeleverd.


Google zet juristen in teams

Wellicht dat de hoge kosten voor het beschermen van de privacy van gebruikers niet de hoofdreden was maar in ieder geval wel een van de reden van het stopzetten van Google’s populaire rss-reader zo stelt de bron. Google zou bezig zijn om een juristen toe te voegen aan elk team om te voldoen aan privacywetgeving en om daarmee rechtszaken te voorkomen.

Aangezien er maar weinig mensen binnen Google bezig waren met Google Reader (naar verluidt zou de dienst geen project manager of full-time programmeur hebben), zou Google er geen geld voor over hebben om er een uitgebreide app van te maken en juristen aan het team toe te voegen. Door de integratie met zoveel Google Apps, zou Google de dienst ook niet willen verkopen.

'Google wil minstens 100 miljoen gebruikers'

Volgens Nick Baum, een van de eerste product managers van Google Reader, had de dienst in het begin enkele miljoenen actieve gebruikers per week. Dat aantal zou nu dus flink geslonken zijn voordat Google de stekker eruit trok. Nick Baum veronderstelt dat als een consumentendienst geen geld opbrengt het in ieder geval 100 miljoen gebruikers moet hebben om de dienst voor Google in leven te houden. Baum denkt dat Google eenvoudig investeerders had kunnen vinden in Silicon Valley en dat Google wellicht in de toekomst een bedrijf zal overnemen die succesbol in het gat springt dat Google nu achterlaat.

[Via: AllThingsDigital]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten