Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker

© CIDimport

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker

Geplaatst: 17 april 2015 - 06:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:46

Redactie ID.nl

Google heeft zijn Chrome-app een update gegeven. In de nieuwe app voor iOS zitten een aantal veranderingen waardoor surfen en zoeken op internet makkelijker moeten worden.

De update werkt volgens Google beter samen met iOS 8. De update bestaat onder andere uit een nieuwe ‘laadknop’. Als je de Chrome-pagina naar beneden duwt, vernieuwd de pagina automatisch. Dit is hetzelfde als bij de apps van bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Je hoeft dus niet meer op het ‘opnieuw laden’-knopje te klikken.

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker -15810603

© CIDimport

                   

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker -15810605

© CIDimport

Plus-teken

Als je de pagina omlaag trekt, krijg je ook een plus- en een x-teken te zien. De plus zorgt ervoor dat je een nieuw tabblad aanmaakt en het x-teken zorgt ervoor dat je die pagina verwijdert. De tabbladen kunnen ook nog op de oude manier worden geopend. Dan klik je op het vakje met de 1 erin en dan komt er linksboven in het scherm een plusje te staan.

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker -15810606

© CIDimport

                   

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker -15810608

© CIDimport

Wachtwoorden onthouden

Verder zorgt de update voor ondersteuning van twee wachtwoordmanagers: 1password en Lastpass. Deze slaan je wachtwoorden op een veilige manier op waardoor jij je met de echte belangrijke zaken bezig kan houden. De apps zijn te gebruiken door rechtsboven naar het menu te gaan. Als je 1password en Lastpass gekoppeld hebt aan je telefoon, kan je ze via het menu gebruiken.

Bij eerdere versies van de Google Chrome-app waren 1password en Lastpass ook al gekoppeld. De apps ondersteunden elkaar niet goed en dat ging ten koste van de snelheid van de Chrome-app.

Voice-search

De update zorgt ook voor een verbeterde voice-search. Zoek je naar een Apple MacBook, dan gaat dit een stuk sneller en herkent hij dit binnen een mum van tijd. Toch heeft de spraakherkenner wel moeite om sommige woorden te begrijpen. Het woord ‘Huawei’ is bij de voice-search helaas niet bekend.

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker -15810609

© CIDimport

                

Google’s iOS-update voor Chrome maakt zoeken nog makkelijker -15810610

© CIDimport

Snelheid

Bij de update is er nog een kleine laatste aanpassing. Linkjes zijn nu snel te kopiëren en te openen in een ander tabblad. De nieuwe Google Chrome-app heeft vooral aan snelheid gewonnen.

Hij is nu voor iOS-gebruikers te downloaden en dat kan hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten