Google Shoe: Pratende schoen van Google

© CIDimport

Google Shoe: Pratende schoen van Google

Geplaatst: 12 maart 2013 - 15:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:23

Redactie ID.nl

Google kwam op het SXWX in Austin, Texas ook opeens met een pratende schoen. De schoen maakt onderdeel uit van Google's Art, Copy & Paste project waarbij creativiteit en technologie samensmelten.

De schoen valt onder Google's Art, Copy, & Code dat als motto heeft  "Advertising Re-imagined." Eerder kwam Google in samenwerking met Volkswagen met de Volkswagen Smileage app die het rijden in de auto op een ludieke manier leuker moet maken. En nu is het de beurt aan Adidas.

Google Shoe: Pratende schoen van Google-16325236

© CIDimport

De Google schoen met app

Schoenmaker blijf bij je leest

Google liet bij de presentatie van de schoen weten geen ambitie te hebben om zelf schoenen te gaan produceren maar leverde wel de techniek voor de Adidas schoen waarbij die ervoor zorgt dat de schoen een persoonlijkheid krijgt. Via een app wordt de drager aangespoord om meer te sporten door bij inactiviteit te zeggen dat hij zich verveelt of met sarcastische opmerkingen zoals de drager voor een standbeeld uit te maken. De schoenen zien er niet uit met een opgeplakte printplaat bovenop de schoen. Het is ook niet bekend of de schoen op de markt komt. Het lijkt ons  onwaarschijnlijk en wij denken dan ook dat het bij een creatief advertentieproject blijft dan dat het daadwerkelijk op de markt komt in deze vorm.

Google Shoe: Pratende schoen van Google-16325237

© CIDimport

Zeg nou zelf: Met deze schoenen loop je letterlijk toch wel een beetje voor lul...

Google Shoe video

In onderstaande zien we praktijkvoorbeelden van de schoen van Google:

Pratende Google schoen: Top of flop?

De schoen verstuurt via sensoren informatie naar de app via bluetooth die vervolgens ‘weet’ of de drager actief is of niet. Bij het rennen zou de schoen dingen zeggen als ‘I love the feeling of the wind in my laces’. Wij vinden Siri op de iPhone en de voorleesfunctie op de Google Glass wel genoeg, pratende schoenen gaan ons in ieder geval een 'stap' te ver. Wij zijn benieuwd wat onze lezers er van denken, laat het ons weten in de reacties.

Een niet pratende Google Nike schoen, geen gezeur aan je kop en het ziet er nog beter uit ook. klik op de afbeelding voor een 'making of'video.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000