Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android 2019-06-20T12:37:30

Review: Azio Retro Compact Keyboard

Harry Potter: Wizards Unite nu beschikbaar

Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android

Meer opties dan Chrome en Google

Google start uitrol zoekmachine- en browserkeuze-menu op Android

Bezitters van een Android smartphones krijgen een keuzemenu gepresenteerd voor hun browser en zoekmachine. Google is de uitrol van dit keuzescherm in Nederland gestart.

Google is de uitrol van de keuzemenu’s in Europa gestart omdat het in de clinch ligt met de EU. Google wordt van machtsmisbruik beschuldigd omdat het zijn eigen diensten verbindt aan het Android-besturingssysteem.

Sommige Android-gebruikers hebben intussen al twee keuzemenu’s voorbij zien komen. De eerste betreft de standaardbrowser. Google’s eigen Chrome browser blijft geïnstalleerd op Androids uiteraard zijn eigen Chrome-browser aan Android. Het keuzemenu geeft echter opties om extra browsers te installeren. Na de installatie krijg je de mogelijkheid de standaardbrowser te kiezen bij het openen van weblinks.

Het browserkeuzemenu biedt naast Chrome ook de optie om te kiezen voor de Brave Browser, Microsoft’s Edge, UC Browser en Firefox.

Het browserkeuzemenu doet erg denken aan het keuzescherm dat Microsoft toonde aan Windows-gebruikers. Microsoft werd eveneens door de EU hiertoe gedwongen na beschuldigingen van machtsmisbruik met Windows en Internet Explorer.

Zoekmachine-keuzescherm

Naast het browserkeuzescherm krijgen Android-gebruikers de vraag welke zoekmachine ze verkiezen. Natuurlijk blijft Google diep verbonden aan het Android-systeem, het keuzescherm biedt de optie om daar extra zoekmachine-apps bij te installeren. Het scherm biedt de optie om te kiezen voor DuckDuckGo, Ecosia, Bing en een Russische zoekmachine.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord