Google stopt met verkoop Google Glass

© CIDimport

Google stopt met verkoop Google Glass

Geplaatst: 16 januari 2015 - 07:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:36

Redactie ID.nl

Google stopt met het produceren van zijn Google Glass. De slimme bril komt voorlopig niet meer te koop voor consumenten, en het bedrijf stopt ook met het 'Explorer'-programma voor de eerste kopers van de bril. Dat wil echter niet zeggen dat Google de handdoek in de ring gooit wat betreft het apparaat, want de internetgigant zegt zelf dat Google Glass 'een nieuwe fase van ontwikkeling' in gaat.

Google meldt dat het stopt met de verkoop van de bril. Het team erachter zat sinds de ontwikkeling ervan bij Google X, een 'geheime' divisie van Google waar allerlei futuristische concepten worden bedacht. Google meldt nu dat de medewerkers van Glass een eigen divisie binnen het bedrijf krijgen - een promotie dus.

Stoppen met productie

Voorlopig stopt het bedrijf wel met de productie en de verkoop van de bril. Die was tot op de dag van vandaag nog niet te koop voor consumenten. Alleen ontwikkelaars en journalisten konden nog met de bril aan de slag om die te testen en om feedback te geven.

Verder ontwikkelen

Dat Google stopt met de verkoop, wil niet zeggen dat het bedrijf niet meer gelooft in de kracht ervan. Het team achter de wearable gaat zich nu voornamelijk richten op 'het verder ontwikkelen van slimme brillen die het leven kunnen vergemakkelijken.'

Google wil nog steeds een bril maken die uiteindelijk voor consumenten geschikt is, maar wil niet zeggen wanneer zo'n bril beschikbaar komt. In een blogpost bedankt Google echter vooral industrieën, en mensen die de bril al in een vroeg stadium hebben ingezet in professionele omgevingen. "We hebben geleerd wat bedrijven en consumenten willen van zo'n bril. Die kennis is erg waardevol en gaan we nu gebruiken voor nieuwe producten."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten