Google Terminator bril eind 2012 te koop

© CIDimport

Google Terminator bril eind 2012 te koop

Geplaatst: 22 februari 2012 - 10:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:21

Redactie ID.nl

De Google bril die inmiddels op internet bekend staat als Terminator-bril zal eind dit jaar beschikbaar komen volgens The New York Times.

De speciale bril die in Google X Laboratorium is ontwikkeld, toont de gebruiker extra informatie over de objecten waar hij naar kijkt. Deze informatie wordt verkregen van het internet via een 3G- of 4G-connectie. Door het bewegen van het hoofd kan er door menu’s worden genavigeerd.

Google Terminator bril zo duur als smartphone

We schreven al eerder over de met sensors uitgeruste bril die op Android zal draaien maar van een lanceerdatum werd nog niet gesproken. Volgens The New York Times kunnen we de bril echter nog dit jaar verwachten. Volgens de bronnen, Google werknemers die niet bij naam genoemd willen worden, zal de verkoopprijs op het niveau liggen van een smartphone ($250-$600).

Smile, you’re on candid camera

Wat nog wel een puntje is waar aan moet worden gewerkt is de privacy. Aangezien de bril een camera bevat, wil Google dat het voor anderen mensen duidelijk wordt wanneer zij door iemand met de ‘Google Terminator bril’ worden gefilmd. Zelfs Sergey Brin, een van de medeoprichters van Google, werkt aan het project.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten