Google test reclame in nieuwe tabbladen Chrome 2020-10-26T11:54:59

Biscuit: tabbladen

Review: AOC 27P2C

Google test reclame in nieuwe tabbladen Chrome

Google test reclame in nieuwe tabbladen Chrome

Op weinig plekken op internet ben je veilig voor de advertenties van Google. Straks zie je ze vermoedelijk ook meteen zodra je de Chrome-browser opstart. Het bedrijf test namelijk Google Ads in nieuwe, verder lege tabbladen.

Normaliter wanneer je Chrome opstart, krijg je enkel de Google-zoekbalk en een overzicht van je vaakst bezochte websites voor je neus. Je kunt hier ook zelf sites aan toevoegen zodat je niet elke keer de url hoeft in te voeren. Daarbuiten is nogal wat loze ruimte, wat dus plek biedt voor reclame op basis van eerder zoekgedrag.

Bureaustoelen

De site Techdows ontdekte dat Google hiermee experimenteert. Gebruikers van de testversie van Chrome (Canary) kunnen de functie al inschakelen, hoewel er nu alleen nog advertenties voor bureaustoelen worden getoond. Maar het is de bedoeling dat dit straks reclame is die aansluit bij het advertentieprofiel dat Google van je heeft opgebouwd.

Uitschakelen

De reclameblokken zijn wel weg te klikken en mogelijk in z'n geheel uit te schakelen. Wie daarnaast op het informatie-icoontje klikt, wordt door Google doorverwezen naar myactivity.google.com. Daar kun je namelijk bepalen in hoeverre de Google-reclames gepersonaliseerd zijn en het volg-gedrag van het bedrijf inperken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord