Google Translate onder vuur voor beledigen homoseksuelen 2015-01-28T14:44:13

Usain Bolt ontwikkelt hoofdtelefoon voor Gibson

Ello - Een overzicht

Google Translate onder vuur voor beledigen homoseksuelen

Zoek vertaling voor 'gay,' krijg 'flikker' terug

Google Translate onder vuur voor beledigen homoseksuelen

Meer dan 50.000 internetgebruikers hebben Google gedwongen beledigende vertalingen en synoniemen voor het woord 'homo' uit Google Translate te halen.

Daarover schrijft onder meer The Daily Mail vandaag. Door middel van een online petitie van homorechtenorganisatie All Out werd Google op de hoogte gebracht van het probleem. Zoek je naar de vertaling van homo(seksueel), dan krijg je nogal eens scheldwoorden terug.

Google heeft daarvoor excuus aangeboden en gaat dergelijke termen uit het online woordenboek filteren. Zoek je op de Nederlandse vertaling van het Engelse 'gay,' dan vind je heel netjes 'homoseksueel.'

Beledigend

Toch hoef je niet heel ver te zoeken om ook 'synoniemen' te krijgen als flikker, mietje en 'verwijfd persoon.' Zoek je als Nederlander naar de Engelse vertaling voor 'homo,' dan krijg je naast 'gay' ook nog de suggesties 'fairy,' 'faggot' en 'fag.'

De dienst van Google biedt automatisch een overzicht van vertalingen die al veel op internet voorkomen. Google heeft de beledigende woorden er dus niet zelf tussen gestopt, maar heeft wel de macht om woorden uit de resultaten te halen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord