Google verbiedt Flash in advertenties

© CIDimport

Google verbiedt Flash in advertenties

Geplaatst: 11 februari 2016 - 07:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:38

Redactie ID.nl

Google stopt binnenkort met het gebruiken van Flash in zijn advertenties. Banners moeten vanaf 30 juni allemaal exclusief werken met html5. Flash is namelijk notoir onveilig.

Het gaat daarbij om AdWords, het advertentienetwerk van Google waarmee bedrijven advertentieruimte kunnen inkopen. Vaak maken die advertenties gebruik van Flash om bewegende beelden te tonen.

Html5

Per 30 juni mag dat niet meer. Bedrijven die dan nog Flash gebruiken, kunnen niet meer adverteren via AdWords. Google waarschuwt adverteerders daarvoor en leert hen hoe ze het netwerk kunnen omzetten naar html5, de nieuwe standaard voor bewegende beelden.

Notoir onveilig

Flash is een notoir onveilig programma. Er zitten constant gevaarlijke gaten in, waardoor het makkelijk is voor aanvallers om het programma te misbruiken. Daardoor kan bijvoorbeeld kwaadaardige code worden geïnstalleerd op een systeem, waarmee bijvoorbeeld (een deel van) een systeem kan worden overgenomen.

Een paar maanden geleden bleek al dat Flash actief werd uitgebuit. We schreven toen al hoe je Flash kon uitzetten in je browser. Sinds het nieuws over Flash zijn meerdere fabrikanten bezig Flash uit te bannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten