Google verlaagt prijzen van cloud-opslagdienst Drive

© CIDimport

Google verlaagt prijzen van cloud-opslagdienst Drive

Geplaatst: 17 maart 2014 - 08:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:00

Redactie ID.nl

Google heeft de prijzen van zijn online opslagdienst Drive sterk verlaagd. Voor slechts 7,50 kunnen gebruikers nu voor een terabyte aan informatie op Googles servers opslaan, waarmee de internetgigant de competitie mijlenver achter zit laat.

Ter vergelijking: voor hetzelfde bedrag krijg je bij Dropbox 10 keer minder opslagruimte, en bij Apple zelfs 20 keer minder.
 

Concurrentie

De prijzen van (online) opslag dalen al jaren significant, maar de markt volgde elkaar altijd wel gestaag op. Google, Dropbox, Microsofts Skydrive OneDrive, Apples iCloud en diensten SpiderOak of SugarSync lieten de prijs zo'n beetje tegelijk dalen, maar met deze daling van Google lijkt het erop alsof het wel even gaat duren voor de rest zal volgen.
 

Gratis

Google biedt momenteel 15 gigabyte gratis opslagruimte aan. Daarnaast kunnen gebruikers voor 1,50 per maand 100 gigabyte opslaan, en daarna voor 7,50 een terabyte. Het lijkt erop dat Google niet verwacht dat betalende klanten hun volledige terabyte vol zullen gooien met informatie, maar toch is de prijsverlaging opvallend. De zoekmachine wil waarschijnlijk meer betalende gebruikers voor zijn diensten, en ook dat valt op omdat Google zijn producten altijd gratis heeft weggegeven.
 

Meer gebruikers = meer data

Een andere reden voor de nieuwe prijzen kan zijn dat de meeste gebruikers Google Drive nog steeds vooral gebruiken als online tekstverwerker. De functie waarmee meerdere gebruikers tegelijkertijd in één document kunnen werken is één van de krachtigste punten van de dienst, maar Google hoopt waarschijnlijk dat Drive meer gebruikt gaat worden als opslagdienst waar gebruikers naast hun documenten ook hun foto's en video's in kwijt kunnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten