Google voegt albums delen toe aan Photos-app

© CIDimport

Google voegt albums delen toe aan Photos-app

Geplaatst: 2 oktober 2015 - 06:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:39

Redactie ID.nl

Het wordt makkelijker om albums te delen in Google Photos, de foto-app die Google een paar maanden geleden introduceerde. Ook krijgt Google Photos ondersteuning voor de Chromecast.

We schreven eerder al dit artikel over het backuppen van al je foto's in Google Photos.

Dat laat Google weten tijdens een persconferentie. Het bedrijf komt met een flink aantal veranderingen in de app, maar die worden pas over 2 maanden doorgevoerd.

 

Albums delen

Zo wordt het onder andere mogelijk om volledige albums te delen met andere gebruikers. Daar kunnen de verschillende gebruikers vervolgens in 'samenwerken', door er zelf foto's aan toe te voegen of de beschrijvingen te verwijderen.

 

 

Gezichtsherkenning

Voor Amerikaanse gebruikers is het op dit moment al mogelijk om gezichtsherkenning op foto's van mensen uit te voeren, maar die functie zit nog niet in de app voor Europese gebruikers. Google wilde er zelf niets over kwijt op de persconferentie, maar het zou ons niet verbazen als die functie volgend jaar ineens ook voor ons beschikbaar was.

Tot slot heeft het bedrijf Chromecast-ondersteuning toegevoegd aan de app. Daarmee is het nu mogelijk om foto's vanuit de app op je tv op te starten als een diashow.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten