Google vraagt patent aan op cameralens

© CIDimport

Google vraagt patent aan op cameralens

Geplaatst: 15 april 2014 - 05:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:46

Redactie ID.nl

Het lijkt erop dat ze bij Google eindelijk iets hebben gevonden op de sentimenten tegen Google Glass. In plaats van een bril zou je in de toekomst ook een lens in kunnen doen met ingebouwde camera.

Google heeft een patent genomen op een lens met ingebouwde camera. We wisten al een tijdje dat Google bezig was met het ontwikkelen van de contactlens. Onlangs presenteerde Google X Labs een contactlens waarmee suikerpatiënten hun bloedsuikerwaardes kunnen meten aan de hand van traanvocht. In de lens werd ook een kleine antenne verwerkt, zodat alle data gelijk naar je smartphone wordt gestuurd.

Waarschuwingssysteem voor slechtzienden

Er is inmiddels ook een patent opgedoken dat een contactlens omschrijft met daarin een microcamerasysteem. Dat is niet alleen om foto’s mee te maken: de kleine lenzen kunnen ervoor zorgen dat slechtzienden geassisteerd kunnen worden. De lenzen kunnen uit de opgenomen beelden zien dat er bijvoorbeeld een auto nadert, waarna de lens een audiowaarschuwing aan je smartphone doorgeeft.

Knipperen met je ogen

Maar de lens kan niet alleen voor deze medische toepassing worden ingezet: de lens kan ook worden gebruikt om voor de lol te fotograferen en te filmen. Dan weet je dus echt nooit meer of iemand foto’s of filmpjes van je aan het maken is. De enige indicatie die je dan hebt om te zien of iemand stiekem opnames aan het maken is, is het knipperen van de ogen. Daarmee is de lens te besturen. 

Bron: Huffington Post

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten