Google webgeschiedenis wissen, laatste kans

© CIDimport

Google webgeschiedenis wissen, laatste kans

Geplaatst: 29 februari 2012 - 11:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:18

Redactie ID.nl

Google gaat morgen over op het nieuwe privacybeleid waar veel om te doen is geweest. Door het koppelen van de verschillende Google-diensten kan jouw webgeschiedenis op verschillende plaatsen de kop op steken.

Google laat je de keuze om wel of niet akkoord te gaan met het nieuwe beleid, je hebt waarschijnlijk de meldingen wel voorbij zien komen de laatste tijd wanneer je bijvoorbeeld op Gmail inlogde. Kies je om niet akkoord te gaan dan mis je functionaliteit en ga je wel akkoord dan moet je er wel stil bij staan dat dit invloed heeft op je privacy. Over die invloed is al veel geklaagd maar we moeten er aan geloven. In onderstaande video legt Google de Privacy Policy Update uit.

Alle diensten van Google delen de informatie die Google van jou weet. Schrijf je op Google + dat je gek bent op Computer Idee dan ‘weet’ YouTube dat bijvoorbeeld ook. Wat jij als gebruiker in ieder geval nu kunt doen, is je webgeschiedenis wissen (en uitzetten als het momenteel aan staat) om die gegevens niet automatisch te delen met de verschillende Google-diensten.

Wissen Google Webgeschiedenis

Google geeft aan hoe je je Webgeschiedenis kunt wissen (log eerst in op je Google-account).

1.     Ga naar de pagina 'Webgeschiedenis' op google.com/history .

2.     Vink de selectievakjes van ongewenste items aan en klik op de knop 

Verwijderen. Er is ook een link naar Alle webgeschiedenis verwijderen

.

 

U kunt informatie uit Webgeschiedenis verwijderen met de verwijderingsfunctie. Deze informatie wordt dan verwijderd uit de service.

Meer informatie over het privacybeleid van Google vind je hier

 

UPDATE 29-02 16:00:

 Google laat in een reactie weten dat het gewoon mogelijk blijft om je Google zoekgeschiedenis te wissen, ook nadat de nieuwe voorwaarden ingaan.

 

De Google woordvoerster meldt verder:

"Er zijn tal van instrumenten, zoals Google Dashboard en Advertentievoorkeuren die Google aan ingelogde gebruikers biedt. 

In het Dashboard kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun webgeschiedenis wissen of instellen dat hun chats in Gmail niet bewaard worden door Google. Via Advertentievoorkeuren kunnen gebruikers het aangeven wanneer zij niet langer gepersonaliseerde advertenties willen zien. Gebruikers zijn en blijven de baas over hun eigen gegevens. Google biedt via Data Liberation Front (zie ook Takeout) tal van mogelijkheden om desgewenst gegevens bij Google weg te halen. In dit overzicht uit de voorlichtingscampagne 'Good to Know' over privacy staat meer informatie." 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten