Google weerde vorig jaar 700.000 malafide apps

© CIDimport

Google weerde vorig jaar 700.000 malafide apps

Geplaatst: 31 januari 2018 - 07:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:14

Redactie ID.nl

Google weerde in 2017 meer dan 700.000 malafide apps uit de Play Store, 70 procent meer dan het jaar ervoor. Het goede nieuws is dat maar weinig gebruikers daar iets van merkten.

Daarover vertelt een woordvoerder van het bedrijf in een blogpost. 99 procent van de schadelijke apps wordt door Google's kunstmatige intelligentie buiten de deur gehouden, nog voordat ze door Android-gebruikers gedownload kunnen worden. Apps die daadwerkelijk malware bevatten, maakten daardoor de helft minder slachtoffers.

Copycats

Dit soort apps zijn sowieso slechts een klein deel van alle apps die uit de Play Store worden gehaald. Het merendeel betreft zogeheten 'copycats', denk bijvoorbeeld aan een nepversie van WhatsApp. Het enige wat dit soort apps vaak doen, is zoveel mogelijk reclame tonen tot je doorhebt dat er iets niet klopt.

Voorwaarden

Daarnaast zijn er nog apps die zich niets aantrekken van de Play Store-voorwaarden. Die bevatten bijvoorbeeld pornografische beelden of zetten aan tot haatzaaien en geweld. Het afgelopen jaar werden tienduizenden van dit soort apps verwijderd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten