Google werkt al aan opvolger slimme bril Google Glass

© CIDimport

Google werkt al aan opvolger slimme bril Google Glass

Geplaatst: 16 oktober 2013 - 06:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:05

Redactie ID.nl

Hoewel de eerste versie van Google’s slimme bril Google Glass nog niet eens in de winkels ligt, werkt het bedrijf al aan zijn opvolger. Dit heeft Google-topvrouw Mary Lou Jepsen laten weten tijdens een technologieconferentie op de Amerikaanse universiteit MIT.

Als hoofd van de beeldschermafdeling binnen Google vertelde Jepsen tijdens het bezoek aan MIT dat er zo hard wordt gewerkt aan de nieuwe Glass-bril, dat ze nog maar drie uur per nacht slaapt. De Google-topvrouw kon geen concrete details delen over de nieuwe Google Glass, maar liet wel weten dat het uiterlijk van het apparaat niet veel zal verschillen met de eerste versie. Deze moet in 2014 voor consumenten beschikbaar worden.

Op dit moment is Google Glass alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, maar ook niet voor iedereen. Alleen een geselecteerd en zeer gelimiteerd aantal testers mogen op dit moment Google’s slimme bril gebruiken. Volgend jaar komt de draagbare gadget op de markt. Het is nog onbekend wat de verschillen zullen zijn tussen de testversie en het uiteindelijke product, maar huidige gebruikers hopen dat de batterij verbeterd gaat worden. Volgens testers is het namelijk nog niet mogelijk om de bril de hele dag te gebruiken zonder tussendoor op te hoeven laden.

Google werkt al aan opvolger slimme bril Google Glass-15754897

© CIDimport

Met Google Glass kunnen dragers informatie opvragen zonder hiervoor hun smartphone of tablet te hoeven pakken. De slimme bril laat namelijk informatie zien in het gezichtsveld van de drager, waaronder routebeschrijvingen en weerinformatie. Door middel van een microfoon kunnen gebruikers ook gesproken vragen aan het apparaat stellen. De bril gaat vervolgens via het internet op zoek naar het antwoord. Net als bij smartphones en tablets kunnen ontwikkelaars straks ook zelf apps maken voor Google Glass. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten