Google: 'Wij hebben niet bespioneerd' 2014-03-26T14:26:28

Bende internetoplichters opgerold door Europol

Ombudsman: 'Kloof in digitalisering'

Google: 'Wij hebben niet bespioneerd'

Google: 'Wij hebben niet bespioneerd'

Google zegt dat het nooit bij gebruikers in hun Gmail heeft gezocht naar vertrouwelijke informatie. Dat zegt de zoekmachine tegen website Recode naar aanleiding van commotie die ontstond rondom blogger Michael Arrington en de afluisterpraktijken van Microsoft.

Arrington, een bekende journalist van website TechCrunch, zegt "bijna zeker" te weten dat Google in zijn Gmail-account had gekeken. Dat zou de zoekgigant hebben gedaan om achter de bron van een artikel te komen.

Ook bij Microsoft

De beschuldiging volgt op een incident van vorige week. Toen bekeek Microsoft het Hotmail-account van een andere blogger, om uit te vinden wie er achter het uitlekken van een nieuwe versie van Windows zat.

Nu denkt Michael Arrington dat Google in zijn Gmail-account heeft gekeken, ook om een lekkende medewerker te achterhalen.

Ontkenning

Maar Google ontkent dat nu in een verklaring. Dat is vrij uniek, omdat het bedrijf dat eigenlijk nooit doet in individuele gevallen. Google wil echter waarschijnlijk dezelfde commotie voorkomen die Microsoft vorige week over zich heen kreeg.

Volgens de algemene voorwaarden hebben Google, maar ook andere mailaanbieders als Microsoft en Yahoo, het recht om de accounts van gebruikers te doorzoeken. Toch gebeurt het vrijwel nooit dat een bedrijf dat ook echt doet - daar is normaal altijd een gerechtelijk bevel voor nodig.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord