'Google wil af van Nexus-smartphones'

© CIDimport

'Google wil af van Nexus-smartphones'

Geplaatst: 30 april 2014 - 05:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:40

Redactie ID.nl

Google wil stoppen met zijn eigen populaire Nexus-smartphones. In plaats daarvan wil het bedrijf nieuwe, high-end Android-smartphones willen bouwen.

Het nieuwe project van Google heet het Android Silver-project. Daarmee zou Google samen willen werken met andere fabrikanten om diverse high-end toestellen te bouwen. De Nexus-toestellen, die Google nu nog samen met Motorola bouwt, komen dan te vervallen.

Controle over Android

Google praat momenteel met fabrikanten zoals LG en Motorola. Het zoekbedrijf gaat die telefoonmakers helpen met bijvoorbeeld de marketingkant van het verkopen, maar vooral de software wordt erg belangrijk. Google wil af van de wildgroei aan verschillende Android-versies. Fabrikanten mogen nu hun eigen versie van het open besturingssysteem Android op hun telefoons zetten, waardoor het OS er op iedere telefoon anders uitziet. Samsung-smartphones zijn notoir vanwege hun gigantische hoeveelheid apps die er bij het kopen van de telefoon al op staan.

Consistent

Google wil liever dat de Android-ervaring consistent is, en op iedere telefoon nagenoeg hetzelfde eruit ziet.

Samsung

Ook wil Google met de Silver-lijn de concurrentie aangaan met Samsung. De smartphones komen in dezelfde high-end-categorie te liggen als de dure telefoons van Samsung die nu een dominante positie op de markt hebben. Googles huidige telefoons, de Nexus-lijn, zit in de middenklasse. Of Google helemaal uit die middenklasse weg wil, is niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten