Google: Zelfrijdende taxi's Uber gebouwd op gestolen techniek 2017-02-24T11:28:52

Android Messages wordt nieuwe standaard sms-app

Inlogproblemen bij Google geen reden tot paniek

Google: Zelfrijdende taxi's Uber gebouwd op gestolen techniek

Google: Zelfrijdende taxi's Uber gebouwd op gestolen techniek

Google spant een rechtszaak aan tegen de geplaagde taxidienst Uber. Deze zou zijn zelfrijdende taxi's tot stand hebben gebracht met de techniek van Google, die daar eerder gestolen zou zijn.

Een voormalig Google-werknemer zou de informatie vlak voor zijn vertrek stiekem hebben meegenomen, waarna hij zijn eigen startup oprichtte: Otto. Dat bedrijf werd later overgenomen door Uber, die zodoende de plannen van Google in handen kreeg. Google zegt nu bewijs te hebben dat deze informatie is gebruikt om de taxi's van Uber zelfrijdend te laten maken. 

Oneerlijke concurrentie

De zoekgigant juicht concurrentie op dit gebied alleen maar toe, maar dan moet het wel op een legale manier gebeuren. Uber zegt de zaak serieus te nemen en onderzoekt nu of de beschuldigingen van Google juist zijn. Het is overigens de zoveelste tegenslag voor het bedrijf, dat keer op keer negatief in het nieuws komt. Zo werden onlangs zelfrijdende vrachtwagens een poosje zonder vergunning getest.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord