Google's zelfrijdende auto let op de kleintjes 2015-11-02T09:29:43

T-Mobile geeft 'proefabonnement' cadeau

Nederlanders verbruiken (veel) meer mobiele data door 4G

Google's zelfrijdende auto let op de kleintjes

Google's zelfrijdende auto let op de kleintjes

Jonge kinderen in het verkeer zijn onvoorspelbaar en daardoor een extra grote uitdaging voor zelfrijdende auto's. Google laat nu weten dat zijn wagens daarop worden aangepast.

Zodra het systeem kinderen op de weg detecteert, gaat de auto voorzichtiger rijden. Om de software dat te leren, liet Google de afgelopen tijd kinderen 'in allerlei vormen en maten' om de auto heen lopen. 

"Kinderen kunnen zomaar de straat op rennen, of ze zijn verstopt achter geparkeerde auto's", zegt Google. "Ons systeem begrijpt nu dat ze zich anders gedragen dan volwassenen en past zich daarop aan."

Uitdaging

Niet alleen kinderen zijn lastig te begrijpen voor zelfrijdende auto's, ook overstekend wild is een uitdaging. Onlangs nog werd bekend dat Volvo zijn auto's leert op te passen voor overstekende kangoeroes.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord